ZAHVALNOST, pre svega!

Sve češće u svojoj okolini čujem da ljudi obolevaju od nepoznatih bolesti, ne znaju šta im je, ali nekako nisu svoji. Kažu da ih boli svaka kost, da im je sve teško i sigurni su da nešto s njima nije u redu. Onda odu na sva moguća ispitivanja, i dobiju rezultate crno na belo – klinički je sve u redu!!! I, šta sad?

Problem je, dakle, u glavi! U mislima! Količina negativnih misli apsorbuje se u naše telo i utiče na sve biološke procese. Iako možda zvuči neverovatno, ovo je i naučno dokazano.

Naime, kada se probudimo s negativnim uverenjima, razdražljivi, mrzovoljni i ne baš orni, ili srećni i zahvalni Univerzumu na divnom jutru pred nama, takav dan će nas i dočekati. Koliko i šta dajemo, isto toliko i dobijamo. Prilično je nemoguće da se hronično žalimo na svoju okolinu, da emitujemo negativna uverenja o sebi i drugima, a budemo zdravi.

Osnovno i vrlo jednostavno (baš kao i sva ostala) pravilo Univerzuma glasi: Od zahvalnosti sve počinje! Dan će vam biti najuspešniji ukoliko ga započnete zahvalnicom. Zahvalnošću otvarate svoje energetske centre i na taj način omogućavate novoj, svežoj energiji da dođe do svake vaše ćelije. Samim tim što ste zahvalni na nečemu, vi pokazujete da razmišljate i o drugima i da krug energije može neometano da teče.

Zahvalnicu je dobro ponavljati više puta tokom dana, s tim što je ona jutarnja, čim se probudite, najbitnija. Budite zahvalni Bogu ili Univerzumu (sami birate svog tvorca) na tome što ste se jutros probudili, na tome što vam je dat još jedan dan pun divnih iskustava, na tome što imate ljude koje volite i koji su uz vas…

Budite zahvalni na tome što imate posao od koga sebi možete da priuštite kremu (na primer) kojom se negujete svakog jutra – budite zahvalni na tome što ste pronašli najbolju kremu za sebe, što vam ju je farmaceut preporučio… Zahvalite se svim ljudima koji su učestovavali u kreiranju kreme – beračima na plantaži, onima koji su izabrali sastojke kreme, dostavljačima, prodavcima…

Krema jeste samo primer, ali odličan – tek kada naučite da cenite i budete zahvalni za sitnice, bićete spremni da u svoj zagrljaj prihvatite velike divne stvari!

Tek kada, s osmehom na licu, izrazite zahvalnost i poželite svako dobro od rane zore i onima koje ne poznajete, dostići ćete pravo stanje svesti – baš ono koje je u potpunosti spremno da primi sve upute i poruke. Jer, zapamtite – ako vi svakog jutra šaljete obilje ljubavi i pozitivne energije ljudima koje ne poznajete, a koji su zaduženi za delić vaše sreće, sigurno je da se i neko, na ko zna kom kraju planete, svakog jutra moli za vas i šalje vam pozitivne vibracije!!!

Nije li to čarobno i tako jednostavno?! Zapamtite, najsavršenije stvari uvek su i najjednostavnije.

Izvor: Mudrac.com