Video instrukcije iz matematike

Gledaj video instrukcije iz matematike i vježbaj kada i koliko želiš u udobnosti svoga doma. Popravi školski uspjeh, pripremi se za testiranja, utvrdi naučeno, srednja škola, državna matura. naucime.info

Video instrukcije iz matematike
Učenje matematike

Kvalitetne video instrukcije iz matematike

Praćenje gimnazijskog programa

Profesori na ovom projektu predavanja za srednju školu izvode prema gimnazijskom nastavnom planu i programu.

Više od 5.000 primjera zadataka

3.000 videa za srednjoškolce s više od 5.000 primjera postupno i potpuno riješenih zadataka.

Sustav za testiranje

Provjera znanja kroz sustav testiranja koji za svaki netočan odgovor prikazuje odgovarajući video s postupkom rješavanja.

Članstvom do svih videa!

Članovima je omogućen pristup ‘bazi znanja’ koja sadrži više od 3.000 videa s više od 5.000 primjera postupno i potpuno riješenih zadataka. naucime.info

Podijelite ove video instrukcije iz matematike. Hvala!

Pročitaj još: Matematika

Matematika (od grčkog μάθημα (máthēma) ‘znanost’) egzaktna je (točna, nedvojbena) znanost koja izučava aksiomatski definirane apstraktne strukture koristeći se matematičkom logikom. Matematika se rabi gdje se god pojavljuju pitanja vezana za veličinu, strukturu, prostor ili promjenu. U početku vezana uz trgovinu i mjerenje zemljišta, kasnije astronomiju, a danas uz mnoga područja života. Matematika se uči u osnovnim i srednjim školama kao obvezan predmet. Veliki dio fakulteta također ima obavezne i izborne matematičke kolegije.

Povijest i razvoj

Matematika se počela razvijati prije više tisuća godina, još u doba starih Egipćana. Poslije se proširila u Grčku i grčko-rimski svijet. Osim toga, aktivno se razvijala u Kini i Japanu. Razvila se iz potrebe da se obavljaju proračuni u trgovini, mjerenja zemljišta i predviđaju astronomski događaji. Ove tri primjene mogu se dovesti u vezu s grubom podjelom matematike na izučavanje strukture, prostora i izmjena. Fundamentalnu knjigu za razvoj matematike, “Elementi”, napisao je grčki matematičar Euklid.

Knjiga ima 12 svezaka. To je prva knjiga pisana stilom koji je danas poznat kao (egzaktni) matematički: definicija – aksiom – teorem – dokaz. Knjiga je, zbog tadašnjeg nedostatka simbola pisana u potpunosti riječima, što danas, naravno, nije slučaj. Proučavanje geometrijskih prostora je, u pravom smislu te riječi, počelo kada je Euklid postavio svojih pet aksioma o prostoru. Takav prostor se danas zove euklidski prostor, no tijekom mnogo godina su se razvili i neeuklidski prostori te još mnogi drugi.

IZVOR: Wikipedija