Jutarnja vežba koja traje samo 2 minuta, a čini čuda za telo!

Duhovni učitelj Ekhart Tole preporučio je jednu vežbu, ili bolje reći ritual, koji obnavlja naše telo u potpunosti. Tu se zapravo radi o dvominutnoj meditaciji, koja ima za cilj da obnovi celo telo i napuni ga energijom.

Svest o našim udovima i organima, odnosno svest o našem telu, u nama budi energiju koja deluje isceljujuće na njega.

Najbolje bi bilo da ovaj ritual uradite odmah kada se probudite, kako biste se napunili energijom koja vam je potrebna da obavite sve obaveze tokom dana.

Ugasite ili prigušite svetlo u sobi, i lezite na ledja. Opustite se. Neka vam stopala lagano padnu na stranu, a dlanove ispružite ka plafonu. Ruke neka budu odvojene od tela.

Sada svoju pažnju usmerite na glavu. Opustite misli, trudite se da živite sadašnji trenutak. Ako vam misli prolaze kroz glavu i smetaju vam, samo ih posmatrajte i dozvolite sebi da se ponovo fokusirate.

Kada opustite glavu predjite na vrat, potom na ramena, ruke, i sve do stopala. Pa ponovite od stopala do glave još jednaput.

Na kraju osvestite celo svoje telo, kao posebno energetsko polje. Mislite na to nekoliko minuta a onda lagano ustanite.

Sada ste puni energije, osetićete se srećnije, zadovoljnije, videćete kako će vam dan početi i završiti se lepo. Praktikujte ovo ako je moguće svakog jutra, i primetićete poboljšanje u vašoj energiji i životu uopšte.

Takodje, ovaj ritual možete ponavljati i uveče pre spavanja, kako biste imali mirne i lepe snove.