Snaga misli pomaže u liječenju opakog raka

Snaga misli pomaže u liječenju opakog raka
Snaga misli je dobra pomoć

Snaga misli u kombinaciji s medicinskim pristupom pri liječenju raka daje začuđujuće rezultate. Američki stručnjak za rak, Carl Simonton, razvio je specijalnu terapiju za liječenje raka. Ona uključuje autosugestiju i vizualizaciju borbe lijekova, odnosno zračenja protiv stanica, čime se motivira obrambeni mehanizam tijela na još aktivniju borbu protiv te opake bolesti. Potpuno ozdravljenje brojnih oboljelih od raka za svega nekoliko mjeseci, potvrđuju vrijednost ove metode.

Snaga misli prilikom kemoterapije i zračenja

Ako očekujemo neke događaje, njihovo je ostvarenje vjerojatnije nego obično. Slijedom toga, ako bi neki bolesnik mislio da će ozdraviti, uzima li propisane lijekove, i posluša li savjete liječnika, vjerojatnost njegovog ozdravljenja znatno se povećava.

Polazeći od ove konstatacije, Carl Simonton, američki znanstvenik koji se bavi istraživanjem raka, razvio je specijalnu terapiju za oboljele od te opake bolesti. On postiže velike uspjehe u liječenju tako što potiče svoje pacijente da se svakodnevno svjesno bore protiv podivljalih stanica tumora. Uz pomoć specijalnih, na bolest usredotočenih meditacija, pobuđuje se imunološka aktivnost tijela da se bori protiv raka.

Vizualizacija uništavanja stanica raka

Nakon što je svoje pacijente doveo u stanje opuštenosti, oni sebi u mašti zorno predočuju kako propisani lijekovi uništavaju stanice raka. Zdrave stanice pri tome trpe štetne posljedice medikamenata i zračenja kojima se izlaže tijelo da bi se uništio tumor. U tomu presudnu ulogu igra vizualizacija uništavanja stanica raka.

Ma kako nevjerojatno zvučalo, strani izvori navode da su rezultati takvih vizualizacija doista frapantni. Kod nekoliko oboljelih je proces ozdravljenja bio toliko brz i učinkovit, da je rak za nekoliko mjeseci potpuno nestao iz njihova tijela. Snaga tog izlječenja je tolika, da ne baš bezopasne nus pojave što prate kemoterapiju i zračenja, jedva da mogu nauditi zdravim stanicama.

Primjeri kako da vam pomogne snaga misli

Uzmite si dovoljno vremena. Naime, vježba traje 10 do 15 minuta i to tri puta dnevno. Da bi ova vježba doista prodrla i u vašu podsvijest, poslužit ćemo se oblikom “tu”.

 1. Povuci se u mirnu poluzamračenu sobu. Zatvori vrata. Udobno se smjesti. Vodi računa da s oba stopala stojiš na tlu. Zatvori oči.
 2. Postani svjestan vlastitog disanja.
 3. Udahni nekoliko puta duboko, a kad izdišeš, tiho izgovaraj riječi “opusti se!”
 4. Usredotoči se na svoje lice i osjeti njegovu napetost u predjelu očiju. Predoči si slikovito tu napetost, kao da netko tvoju kožu vuče prema natrag. Uskoro ćeš osjetiti kako napetost popušta, dok lice ne postane posve opušteno.
 5. Osjećaj kako je opuštena muskulatura tvojih očiju. Osjećaj kako se opuštenost širi čitavim tvojim tijelom.
 6. Stisni čvrsto očne kapke i pri tome napni mišiće tvog lica. Sada se opet spusti i osjeti kako se opuštenost širi čitavim tvojim tijelom.
 7. Sada se usredotoči na vilicu, vrat, ramena, leđa, nadlakticu, na tetive i noge, i to tako dugo dok svi ti dijelovi tijela ne budu opušteni. Svaki puta si pri tome predoči kako napetost raste i kako se polagano gubi. Kad to postigneš ti si opušten.
 8. Sada se u mislima usredotoči na mjesto gdje si se uvijek dobro osjećao, odnosno na mjesto koje ti se uvijek sviđalo. Predoči si detaljno pred očima boje, oblike i mirise i zvukove tog krajolika.
 9. Predoči si u trajanju od dvije-tri minute kako opušten lunjaš tim krajolikom.
 10. Sada si predoči rak u tvom stvarnom ili zamišljenom tijelu. Misli na to kako tumori slabe, a zdrave stanice se opiru bolesti. Sjeti se da tijekom života naše tijelo razara na tisuće stanica raka. Kad si slikovito predočiš rak, neka ti bude jasno i nedvojbeno da tvoj obrambeni sustav organizma mora ponovno postati aktivni i prirodni faktor obrane tijela.
 11. Ako se trenutačno liječiš od raka, predoči si slikovito kako liječenje djeluje na tvoje tijelo. Ako si izložen zračenjima, predoči si jednu zraku kako je sastavljena od milijuna energetskih kuglica što oštećuju svaku stanicu na tvom putu. Zdrave stanice mogu preboljeti ta oštećenja. Stanice raka, budući da su oslabljene, nemaju tu sposobnost. (Ovo je jedna od temeljnih činjenica na kojoj se zasniva terapija zračenjem). Ako se liječiš kemoterapijom, tada si predoči kako lijek u tvom tijelu prodire u krvne žile. Zorno si predoči da lijek djeluje poput otrova. Zdrave su stanice inteligentne i dovoljno snažne pa taj otrov odbijaju. Stanice raka su, naprotiv, slabe i zbog toga ih je lakše uništiti. One apsorbiraju otrov, umiru i tijelo ih izlučuje.
 12. Predoči si kako tvoja bijela krvna tjelešca ulaze u dijelove tijela gdje se nalaze stanice raka. Predoči si kako ona otkrivaju bolesne stanice i kako ih razaraju. Velika i snažna vojska bijelih krvnih zrnaca (leukocita) snažno napada oboljele stanice da bi ih uništile u velikoj bitci.
 13. Zadrži tu sliku nekoliko minuta pred očima i osjeti radost pobjede bijelih krvnih zrnaca nad stanicama raka, jer to je i tvoja pobjeda.
 14. S tim pobjedničkim osmjehom polako se vraćaj u stvarnost. Postani ponovno svjestan svog tijela, lagano pokreći svoje nožne prste, prste na rukama, mišiće lica, i konačno, pokreni ruke i noge. Protegni se i otvori oči.

Da li je vama bilo kada, u bilo čemu pomogla snaga misli?