5 jednostavnih joga položaja za detoks tela – lako i veoma efikasno:

Vežbanje je kao proza, a joga je poput poezije pokreta. Kada naučite gramatiku joga položaja, možete da ispisujete remek dela svojim telom.

Period nakon praznika predstavlja pravo vreme za detoks. Uz ovih pet asana koje pokazuje Maja Popov – instruktorka joge – na prirodan i zdrav način ćete se osloboditi od nataloženih toksina.

1. Stanite u širi raskorak, stopala su blago okrenuta ka spolja. Čučnite, pa udišući primaknite sklopljene dlanove ka grudima, a laktovima širite kolena. Isprsite se tako da leđa budu što više ravna.

2. Izdišući, spustite dlanove na pod, a zatim lagano i laktove. Pratite granice svog tela, držite pažnju na karlici. Jako otvaranje u preponama i kukovima. Lagano dišite na nos.

3. Lagano desnom rukom obgrlite koleno, a levom probajte da uhvatite desnu ruku. Pogled preko levog ramena. Dišite lagano i smireno na nos, a zatim levom rukom obgrlite levu nogu i uhvatite svoju desnu ruku!

4. Izađite iz položaja i protegnite noge! Iskoračite levom nogom i obuhvatite članak obema rukama, dok laktove držite u vazduhu. Ostanite u položaju i dišite. Sve to ponovite drugom nogom.

5. Spustite koleno na pod i uhvatite stopalo istom rukom. Pratite granice tela i lagano dišite. U trenutku kada osetite da ste stabilni, probajte da obuhvatite stopalo obema rukama i dobro istegnite prednju ložu, ruke, ramena. Otvorite grudni koš i dišite!

Izvor: lovesensa.rs