Molitva za voljene koji su daleko od Boga

Molitva za voljene koji su daleko od Boga

Molitva za voljene koji su daleko od Boga
Molitva za voljene

Kao vjernici, znamo gdje leži istinska nada. Nevjerojatno smo zahvalni na Kristovoj ljubavi i oprostu. Oslobođeni smo, otkupljeni za Njegovu svrhu.

Ipak, kao što većina nas dobro zna, ne dijeli svatko našu želju da bude blizu i povezan s Bogom. To nas često ostavlja povrijeđenima i s dubokom boli. Istina glasi: mnogi su izgubljeni i dalje lutaju, traže nešto drugo ili se udaljavaju od Boga.

Bog nas ponovno i ponovno podsjeća na to da je molitva moćna. Moliti Božju Riječ nad onima koje volimo znači izgovarati Njegovu istinu nad njihovim životima, dok naša vlastita vjera raste.

Molitva za prijatelje i voljene koji su daleko od Boga

Dragi Bože,

zahvalni smo ti na tome što Ti poznaješ naša srca, što čuješ naše molitve i što brineš o onome što nas brine. Hvala Ti na tome što razumiješ te terete koje nosimo i kako želimo, više od svega, vidjeti kako naši voljeni dolaze k Tebi.

Pomozi nam da se sjetimo kako ih Ti voliš više nego što bismo mi ikada mogli. Da Ti čezneš za time da svoju veliku ljubav i oprost prostreš do najdubljih dijelova njihovih duša. Zauvijek smo Ti zahvalni na Tvojoj iscjeliteljskoj snazi, na Tvome daru milosti i poruci nade.

Hvala Ti Gospodine na tome što Tebi ništa nije teško. Hvala Ti na tome što je Tvoja moć neograničena i što si došao osloboditi zarobljene. Hvala Ti na tome što čekaš, otvorenih ruku, na povratak otuđenih sinova i kćeri, na tome što čekaš na njihov povratak kako bi Ga proslavio.

Slavimo Te zbog toga što si Otkupitelj i Osloboditelj, Spasitelj i Gospodin. Znamo i vjerujemo da ne postoji rupa tako duboka da Tvoja ljubav ne može dosegnuti do nas. Razumijemo da su tvoja milosrđa nova svakog jutra i da je Tvoja vjernost velika.

PROČITAJ OVO  "Ovde je test kojim možete da proverite jeste li završili svoju misiju na zemlji - Ako ste živi, niste je završili.."

Dragi Bože, molimo Te da zaustaviš svaki plan neprijatelja u vezi onih koje volimo, dok ih donosimo sada pred Tebe. Molimo za uništenje neprijateljskih planova i za to da Tvoji planovi, planovi nade, budućnosti i dobrote, prevladaju. Molimo Te, otvori oči slijepima kako bi mogli vidjeti istinu. Vjerujemo Ti da ćeš spasiti one koji hodaju u tami; da ćeš iscijeliti one koji su ranjeni. Molimo za čudesnu intervenciju Tvoga Duha, da im se približiš, kako bi djelovao snažno za dobrobit naših voljenih koji su izgubljeni i lutaju.

Ti si došao s Radosnom viješću; kako bi iscijelio one slomljena srca, kako bi proglasio slobodu zarobljenima i pustio na slobodu utamničene. Premda zaslužujemo kaznu za naše grijehe, Ti si bio na našem mjestu i podnio udarce za nas. Ti si odlučio umrijeti kako bismo mi mogli živjeti zauvijek i kako bismo mogli biti slobodni.

Gospodine, oprosti našu nevjeru. Molimo Te, oprosti situacije kada smo sumnjali da bi Ti mogao ikada promijeniti udaljeno srce. Oprosti našu tvrdokornost srca, našu nevoljkost i zaboravnost da trebamo neprestano moliti. Hvala Ti Bože što nikada ne odustaješ od nas. Podsjeti nas ponovno kako si promijenio naša srca; kako je čudo života i nade proklijalo duboko unutar naših duša.

Volimo Te Gospodina; trebamo Te danas i svakoga dana. Zahvaljujemo Ti jer čuješ naše molitve i vjerujemo da Ti djeluješ sada; moćno, vjerno, čudesno, da činiš ono što samo Ti možeš učiniti.

Hvala Ti još jednom na najljepšem daru našeg Spasitelja, Boga s nama. Hvala Ti na Tvojoj velikoj dobroti i ljubavi.

U Isusovo ime, amen.

Autorica: Debbie McDaniel
Izvor: www.ibelieve.com

Prenosi: www.novizivot.net