NAUKA POTVRDILA: Ljubav prema životinjama čini nas boljim osobama.

Ukoliko u istoriji vašeg google pretraživača većina ključnih reči upućuje na vesti, video klipove i fotografije slatkih životinja – vi ste zasigurno srećna i veoma produktivna osoba, tvrde naučnici.

Kada vidimo fotografiju preslatkih životinja, instinktivno reagujemo s radošću – bilo da se nasmešimo ili osetimo toplinu u grudima.

Tako zapravo oživljavamo duh naših predaka, tvrde naučnici koji kažu da je u ljudskom mozgu već hiljadama godina usađena potreba da volimo i zaštitimo bebe, bile one ljudske ili životinjske.

Naš opstanak zapravo zavisi od brige prema mladuncima – objašnjava Oriana Aragon, psiholog s Jejl univerziteta u SAD. – Istog trenutka kada ugledamo štene koje se „koprca“ jer se okrenulo na leđa i ne može da se okrene, ili maleno prase u džemperiću, odmah osetimo olakšanje i sreću. Kao da ništa drugo na svetu ne postoji.

Ne samo da smo srećniji, već smo utvrdili da su ljudi znatno produktivniji nakon što nekoliko minuta posmatraju predivne fotografije ili snimke životinja.

Kako objašnjava Aragon, u mozgu se pokreću pozitivni impulsi i zbog toga smo znatno fokusiraniji i vredniji – možemo da uspešno obavimo više zadataka.

Nakon ovih rezultata američkih naučnika, google chrome rešio je da iskoristi ova saznanja i napravi aplikaciju pod nazivom Joy Trigger (okidač sreće). Ona funkcioniše tako što kada je dodamo chrome pretraživaču, svaki put kada otvorimo novi tab ili stranicu, na ekranu nam se pojavi fotografija neke od preslatkih životinja sa motivišućom porukom.

Dakle, zaključak je jasan – životinje čine našu planetu boljim mestom!

Izvor: PetMagazine.rs

PROČITAJ OVO  Zašto je tetka važna osoba u životu svakog mališana..?