Vlasnici maca su PAMETNIJI od vlasnika kuca, pokazuje jedno istraživanje:

Poslednje istraživanje na američkom Kerol univerzitetu (Viskonsin) izazvalo je u buru širom sveta, jer su istraživači objavili da je njihova studija pokazala da su vlasnici mačaka pametniji od vlasnika pasa.

U svom istraživanju, naučnici su ispitivali oko 600 studenata i došli do podatka da su studenti ljubitelji ili vlasnici mačaka imali viši koeficijent inteligencije od ljubitelja (i vlasnika) pasa.

U rezultatima ove studije navodi se da su vlasnici pasa znatno energičniji, neposredniji, društveniji i češće se povinuju pravilima, dok su vlasnici mačaka (u najvećem procentu) „introvertni nekonformisti“ koji dublje preispituju stvari, imaju uglavnom jasne i definisane stavove o važnim životnim pitanjima, i znatno su osetljiviji i krhkiji.

Neposredno pre ovog, slično istraživanje sprovedeno je i na univerzitetu Bristol u Engleskoj koje je pokazalo da osobe s fakultetskom, master ili diplomom doktora nauka pre u svom domu imaju mačku nego psa.

Istraživači su sugerisali da je jedan od mogućih razloga taj što visokoobrazovani ljudi (po pravilu) rade odgovorne poslove, na poslu ostaju duže i često putuju, a mačka je za zauzete ljude mnogo bolji izbor ljubimca, jer su samostalnije od pasa.

Izvor: PetMagazine.rs

PROČITAJ OVO  Vreme je za suočavanje sa ljudima iz prošlosti! Poslednji pun mesec u godini vam donosi sledeće: