Planeti i zdravlje – živjeti u skladu s Venerom

Planeti i zdravlje - živjeti u skladu s Venerom
Ako ste sredili vaš osjećajni život, mogli biste, uz pomoć Venere, i sami liječiti mnoge bolesti…

 

 

 

 

 

 

 

U astrološkom smislu, Venera je Boginja ljubavi i velika dobročiniteljica, što nam donosi sreću, mir, zdravlje i ljubav. No, to se događa samo u slučaju kad živimo u skladu s njom. Živjeti u skladu s Venerom, na primjer, znači težiti unutrašnjoj harmoniji, zajedništvu s drugima. Onaj tko je stalno razaran unutrašnjim strahovima, onaj tko stalno vuče sa sobom bijes ili tugu, ne dozvoljava Veneri da razvija svoj pozitivan utjecaj. U tom slučaju, ona je prisutna tek povremeno i nedovoljno utječe na takvu osobu, a rezultat je – bolest.

Zdrav jest, i ostaje onaj tko živi u skladu sa svemirskim zakonima. Odsustvo Venere pak uzrokuje bolesti koje su uvijek, na neki način, vezane s osjećajnim životom. Onaj tko posjeduje vlastitu horoskopsku sliku, s lakoćom može utvrditi u kojem se znaku nalazi njegova Venera i kakav je njen utjecaj, ako je konstelacija nepovoljna.

 • Ako se vaša Venera nalazi u znaku Ovna, vi naginjete oboljenjima kože u predjelu glave, prehladama glave, oboljenjima suznih žlijezda.
 • Za bolove u vratu, upale mandula, oboljenja na vratu možete “zahvaliti” Veneri koja se nalazi u znaku Bika.
 • Venera u znaku Blizanaca donosi urođenu slabost pluća, slabu krv i brojne prehlade.
 • Ljudi čija se Venera nalazi u znaku Raka naginju neumjerenosti u jelu i piću. Isto tako, ona donosi previše kiseline u želucu i snažno izraženu potrebu za povraćanjem.
 • Bolove u leđima, iskrivljenje kralježnice, bolesti krvi i proširenje srca donosi sa sobom ugrožena Venera u znaku Lava.
 • Kritična pozicija Venere u znaku Djevice uzrokuje slabu probavu, napuhavanje, bolesti crijeva i čireve.
 • Ako je Venera napadnuta u znaku Vage, vrlo se često javljaju oboljenja bubrega. Prisutna je i sklonost krivom načinu prehrane.
 • Škorpion i kritični položaj Venere uzrokuje oboljenja unutarnjih organa. Vrlo su česte i smetnje u menstruaciji, ali i pojava hemoroida.
 • Nepovoljno aspektirana Venera u znaku Strijelca očituje se putem čireva na bedrima i natkoljenicama, ali isto tako i napadima reume.
 • Nepovoljan odnos Venere i Jarca rezultira upalom zglobova, smetnjama u želucu i ekcemima.
 • Bolesti srca, smetnje u krvotoku, grčevi i nervoza primijećeni su kod nepovoljno aspektirane Venere u znaku Vodenjaka.
 • S Venerom u znaku Ribe možete s velikom vjerojatnošću računati na bolesti nogu, česte prehlade i na smetnje u probavi.
PROČITAJ OVO  Kvadratno disanje za ujednačenje daha i pozitivne vibracije:

Venera vlada Bikom i Vagom

Venera vlada znakom Bika i Vage. Budući da Biku pripada vrat, a Vagi bubrezi, upravo je Boginja ljubavi odgovorna za mnoge bolesti tih organa, odnosno tih područja tijela. Njen je utjecaj, psihološki gledano, u tijesnoj svezi sa svim mogućim smetnjama u osjećajnom životu. Poremećen emotivan život, na primjer, može dovesti do pretjerivanja u jelu i piću, a posljedica toga su brojne bolesti.

Pored toga, nesređen emotivan život dovodi do velikih promjena u načinu života i neumjerenosti, što se negativno odražava na zdravlje. Posljedica su debljanje, čirevi, bolesti jetre, oštećenja bubrega i tome slično.

Posebno negativan utjecaj loše aspektirane Venere u znaku Ovna i Škorpiona. U tim znacima ona je u poziciji takozvanog kozmičkog uništenja. Utjecaj Plutona i Marsa u tim znacima poništava inače blagotvoran utjecaj Venere.

Dobar je položaj Venere, svemirski gledano, u znaku Bika i Vage, ali ni u Ribi on nije loš. Relativno harmoničan u odnosu na ljudsko zdravlje jest položaj Venere u znaku Blizanaca, Jarca i Vodenjaka.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *