Osnovna Pravila AdSensa

Prva stvar je da imate otvoren Google nalog i da ste punoletni.

Druga važna stvar je da imate sajt ili blog (eventualno You Tube). Za sami početak odlično vam može poslužiti start sa BLOGGER-om tj. blogspot-om. Sve je znači besplatno, tek kad bude zarada Google uzima svoj deo procenta od klika na oglas. Ono što vam treba je samo google nalog.

Znači na vama je samo da imate ideju šta ćete prezentovati javnosti, a svi preporučuju da objavljujete ono šta najbolje znate, šta vas najviše interesuje i šta najviše volite.

Treća bitna stvar je da otvorite devizni račun radi isplate vaše zarade. Ovo možete i kasnije kad se približite zaradi od 50 €. Mada možete uplatu primati i preko Wetern Uniona kako je napisano u predhodnom postu Kako Zaraditi Sa AdSensom?

Koliko su bitna osnovna pravila šta sve trebate za početak zarade sa Google AdSense, još bitnije je i šta ne smete:

NE SMETE:

– Nikad nemojte kliknuti na svoj oglas, čak ni greškom!

– Nikad ne nagovarajte druge da klikaju na oglas!

– Zaboravite na postavljanje neprimerenog sadržaja, nasilja ili pozivanja na mržnju, da ne navodim da ne smete ni slike ni tekstove stavljati sa xxxx (s**ualnim) sadržajem.

– Obratite pažnju na broj klikova na neki oglas!

Npr. na neki oglas je mesečno kliktano po 5 puta, da bi odjednom u samo jednom danu broj klikova bio nrp. 100. Onda nešto nije u redu i vrlo lako možete dobiti zabranu i ako niste vi krivi.

– Nemojte stavljati više od 3 oglasa na jednoj stranici – bar u početku dok ne steknete dovoljno znanja.

PROČITAJ OVO  Tipovi Affiliate Programa

Najvažnije za početak je da razmislite o svojoj temi (niche) o kojoj će te pisati. Svi oglasi će biti u vezi teme koju ste izabrali. Za naše govorno područije najbitnija vam je što veća poseta. Znajte da se ogasi vrlo brzo postavljaju i da vi određujete tip i izgled oglasa.

Nekoliko predloga da vas postaknem o mogučim idejama za niche:

– teme o onome što volite i dobro znate,

– teme bazirati na motivisanju vaših čitatelja,

– unutar tema embedujte videa iz vaše niše.

U zadnje vreme sve je veći broj oglašivača tj. onih koji koriste Google Adwords program iz prostog razloga jer se dobijaju najbolji rezultati za uloženi novac. Takođe je sve više prisutna zloupotreba zarađivanja preko AdSensa, jer se na nedozvoljen način podstiču posetioci da kliknu na oglas, tako da u vreme pisanja ovog posta Google je otežao pristup u program Google AdSensa. Nadam se da to neće dugo trajati, jer mnogi koji primete ove zloupotrebe prijavljuju Googlu pa takve sajtove oni odmah sankcionišu isključenjem.

Za kraj sem izabrane niche (teme o čemu će te pisati), treba povesti računa i o samom kvalitetu sadržaja (teksta), njegovoj dužini (bar min. 400 reči da bude u tekstu) kao i samom izgledu sajta.

Još nešto što treba da znate je da Google voli dugačke tekstove, ne napisano bilo šta, ne kopirano i pejstovano, već da je to unikatno i da se normalno svidi onima što čitaju, po mogućnosti da se što više sajt ili sadržaj deli.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *