Steve Jobs – Poslednje reči

Ja sam dostigao vrhunac uspeha u poslovnom svetu. U očima drugih, moj život je oličenje uspehaMeđutim, osim posla, ja sam imao malo radosti. Na kraju, bogatstvo je samo činjenica života na koju sam navikao.

U ovom trenutku, dok ležim u bolničkom krevetu i podsećam celog mog života, shvatam da sva priznanja i bogatstva koje sam uzeo sa toliko ponosa, su izbledela i postala beznačajna pred licem predstojeće smrti.

U tami, dok gledam u zelena svetla mašine za održavanje života i slušam zujanje mehaničkih zvukova, ja osećam dah Boga smrti koji mi se približava.

Sada znam, da kada steknemo dovoljno bogatstva za čitav naš život, treba da tragamo za drugim stvarima koje nisu vezane za bogatstvo… To treba da bude nešto mnogo važnije: Možda međuljudski odnosi, možda umetnost, možda san iz mlađih dana…

Konstantno traganje za bogatstvom će samo preokrenuti osobu u uvrnuto biće, poput mene.

Bog nam je dao čula da osetimo ljubav u svačijem srcu, a ne iluzije koje nam donosi bogatstvo.

Bogatstvo koje sam osvojio u životu ne mogu poneti sa sobom. Ono što mogu da ponesem su samo uspomene kao rezultat ljubavi. To je pravo bogatstvo koje će vas pratiti, biti uz vas, dati vam snagu i osvetliti put da idete napred.

Ljubav može putovati hiljadu kilometara. Život nema ograničenja. Idite gde želite. Dostignite visine koje želite dostići. Sve je u vašem srcu i u vašim rukama.

Koji krevet je najskuplji na svetu? – “Bolnički krevet”.

Možete zaposliti nekoga da vozi kola za vas, da vam zaradi novac, ali ne možete imati nekoga da nosi bolest za vas.

Materijalne stvari koje se izgube mogu se pronaći. Ali postoji jedna stvar koja se ne može nikada pronaći kada se izgubi, a to je – “ŽIVOT”.

Kada osoba ide u operacionu salu, ona shvati da postoji jedna knjiga koju tek treba da završi sa čitanjem – “KNJIGA ZDRAVOG ŽIVOTA”.

U kojoj god fazi života da se nalazite, vremenom će doći dan kada ćete morati da se suočite da se zavese spuštaju.

Čuvaj ljubav za svoju porodicu, ljubavnu vezu, ljubav za svoje prijatelje…

Tretiraj sebe dobro. Čuvaj druge.

Izvor: ForensicSoul.com