Riba pomaže za kvalitetniju starost

Američki liječnici preporučuju svima (uključujući trudnice, djecu i dojilje) da dvaput tjedno konzumiraju neke vrste riba. Znanstvenici se slažu da konzumiranje riba i školjki pomaže ljudima da dožive dulju i kvalitetniju starost, smanjuje rizik od srčanih bolesti, obolijevanja od raka, Alzheimera, moždanog udara, dijabetesa ili reumatoidnog artritisa.

Riba pomaže za kvalitetniju starost
Zdravlje iz prirode

Riba je važna za razvoj mozga

Sastojci poput omega 3 kiselina, joda i željeza sadržani u ribama poput lososa, nekih vrsta tuna, škampa, bakalara ili soma, važni su za razvoj mozga i mogu smanjiti efekte disleksije, autizma, hiperaktivnosti ili poremećaja koncentracije kod djece, ustanovili su znanstvenici, povezujući ih, u nekim studijama, s većom inteligencijom kod djece i mladih.

U pogledu zabrinutosti kada je riječ o kontaminiranosti riba i školjaka živom i selenom prisutnima u oceanskim organizmima, u priopćenju američke udruge National Oceanic and Atmospheric administration (NOAA) stoji kako veću štetu ljudskom organizmu nanosi nekonzumiranje hrane iz mora, nego njezino konzumiranje, jer je količina žive ili selena u tim organizmima zanemariva.

NOAA ipak upozorava kako trudnicama tek nakon poroda i nakon što prestanu dojiti preporučuje konzumiranje mesa morskog psa, kita, sabljarki te odrezaka od tuna i skuša.

IZVOR: zabavninet.info

VAŽNA NAPOMENA: Ovaj članak je isključivo informativnog karaktera. Za bilo kakav savjet, dijagnozu ili liječenje obavezno se obratite svome liječniku!

PROČITAJ OVO  Bundeve su važan sastojak zdrave prehrane

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *