Imate problem sa nesanicom? Ove namernice će učiniti da svako veče spavate kao beba!

Poznata američka doktorka nam je otkrila koje namernice da uvrstimo u svakodnevnu ishranu kako bismo poboljšali san.

Br. 1: Preporučuje prirodnu fermentisanu hranu, iz razloga što takva hrana izuzetno povoljno utiče na naše organe za varenje, a kada su naši organi za varenje kao i probavni sistem sasvim u redu, onda se naše telo oseća oslobodjeno. U našem telu se nalazi živac vagus koji povezuje mozak sa crevima. Kada su creva opuštena onda je i naš mozak opušten, a i obrnuto. Pod ovu hranu spadaju jogurt, kefir, krastavci…

Br. 2: Preporučuje krompir jer on takodje veoma pozitivno utiče na digestivni trakt i probavu. Uz konzumaciju fermentisanih proizvoda najčešće trebamo jesti krtljasto povrće, jer ono hrani dobre bakterije u našim crevima i pomaže njihov razvoj. Pored krompira možete jesti batato ili minioka koren.

Br. 3: Preporučuje trešnje zbog toga što su bogate vitaminom B, koji pozitivno utiče na nervni sistem i kao takav kontroliše naše spavanje. Bogate su takodje i magnezijumom koji opušta naše naše mišiće i na taj način takodje utiče na spavanje. I što je najbitnije bogate su melatoninom, a on je poznat kao hormon sna. U trešnjama se nalazi u prirodnom obliku i zbog toga ga naš organizam može lako i brzo usvojiti.

Pokušajte sa primenom namernica koje vama odgovaraju od gore navedenih, pa ćete biti svedoci rezultata.

Osim namernica koje unosite u vaš organizam, za dobar san je potrebna i fizička aktivnost. U vidu šetnje, vožnje bicikla, trčanja ili nekih laganih vežbi. Takodje, opuštajte vaš um uz pomoć meditacije. Povežite se sa prirodom. Na taj način će vaš organizam biti potpun, i kao takav biće pun snage i energije.