Priča o planinaru koja će vas oduševiti: Uže

Priča o planinaru koja će vas oduševiti: Uže
Najljepše priče

Ovo je priča o planinaru koji se želio uspeti na najvišu planinu. U tu je pustolovinu krenuo nakon dugih godina priprema. No kako je svu slavu želio za sebe, odlučio se popeti na planinu sam.

Zanimljiva priča o planinaru

Počeo se penjati. Vrijeme je odmicalo i postalo je kasno. Umjesto da pripremi logor za noć, nastavio se penjati sve dok se nije smračilo. Gusta je noć obavila planinske vrhove. Oko čovjeka sve je bilo crno. Nebo i mjesec prekrili su teški oblaci i ništa se nije vidjelo. I dok se tako penjao, tek nekoliko koraka od vrha, okliznuo se i počeo padati velikom brzinom. Mogao je vidjeti samo crne točke i osjećati silu teže koja ga strašno vuče ka dolje. U tim trenutcima užasnog straha pred očima su mu se odigravali svi lijepi i ružni trenutci njegova života. Misleći o tome kako je blizu smrt, iznenada je osjetio kako ga snažno povlači uže kojim je bio vezan. Tijelo mu je visjelo u zraku… samo ga je uže držalo.

U tom je trenutku mogao samo uzviknuti: Bože, pomozi mi! Iznenada se s neba začuo duboki glas:
– ŠTO ŽELIŠ DA UČINIM?
– Spasi me, Bože!
– DOISTA VJERUJEŠ DA TE JA MOGU SPASITI?
– Naravno da vjerujem!
– ONDA PREREŽI UŽE KOJIM SI VEZAN…

Nastupio je trenutak tišine, čovjek odluči držati se užeta svom snagom. Spasilačka ekipa priča kako su idućeg dana našli planinara mrtva i smrznuta. Njegovo je tijelo visjelo o užetu za koje se grčevito držao… SAMO TRI METRA OD ZEMLJE.

A ti? Koliko si vezan za svoje uže? Bi li ga pustio? Nikad ne sumnjaj u ono što dolazi od Boga. Nikad ne reci da te zaboravio ili napustio. Nikad ne misli da ON ne brine o tebi. Zapamti da te uvijek drži svojom desnicom.
(Biblija)

IZVOR: andregrgic.blogspot.com