Od sreće vas deli samo jedno pitanje – Volite li sebe?

Često me se kao terapeuta pita da li postoji skraćeni put, ili ubrzanje, prema duhovnoj spoznaji. Odgovor je, postoji – a to je otkriti način kako voljeti sebe.

Ljubav prema sebi je korijen iz kojeg sve raste. Svaka spiritualna praksa je posvećena jednoj stvari, a to je voljeti sebe. Ako razumijemo da je s određenog aspekta konačna istina ovog svemira Jedinstvo, tada ne možemo voljeti ništa bez da u isto vrijeme volimo sebe. Najbolji način da naučimo voljeti sve što postoji jest da bezuzročno volimo sebe.

Za većinu ljudi na planeti, reći “Volim se”, nije istina. Još. Osjećaju emotivno povlačenje od tih riječi, jer one nisu njihova istina.

Proces

Učitelji, terapeuti i vodiči su stoga stvorili Proces. Proces počinje s posvećenošću. Posvećenost znači da je potrebno živjetii jednu godinu s jednim pitanjem. To pitanje postaje mantra te osobe u svakom trenutku, svakog dana unutar te godine.

Osoba obilježava na kalendaru 365 dana i svaki taj dan živi sa pitanjem:

“Što bi netko tko voli sebe sada učinio?”

Trenutno se, u životu koji živimo, borimo s našim odlukama. Nismo potpuno sretni. Razlog za to je što donosimo odluke na temelju kriterija koji se ne bazira na tome što bi učinio netko tko se istinski voli.

Postavljanje pitanja, primanje odgovora i zatim djelovanje prema tome, jest način kako ćemo dobiti sve što želimo u ovom životu.

Život se može smatrati strujom. Uzvodno plivanje je aspekt otpora, nizvodno je aspekt dozvoljavanja i sve što želimo je nizvodno. Odgovor na pitanje “što bi sada učinio netko tko se voli?” je uvijek nizvodno. Stoga, ako idemo uvijek nizvodno, dogodit će se to da ćemo uvijek biti usklađeni s našim osobnim zadovoljstvom, savršenim partnerom, karijernim uspjehom i svrhom.

To ćemo pitanje postaviti svaki puta kada trebamo donijeti odluku, bez obzira koliko velika ili mala ona bila. Postavit ćemo si to pitanje svaki puta kada imamo slobodno vrijeme ili priliku da odlučimo šta ćemo učiniti s našim vremenom. Na taj način živimo život tijekom jedne godine.

Kada si postavite to pitanje, odgovor će doći istog trena. Bit će to brza poruka intuicije.

Intuicija

Intuicija je trenutni uvid ili razumijevanje bez svjesnog procesa. Zbog podsvjesnih programa iz obiteljskog stabla, negativnih vjerovanja primljenih od učitelja, roditelja, zbog odvojenosti od Zemlje i prirode, navikli smo sumnjati u našu intuiciju.

U ovom trenutku u životu, vaša je intuicija vjerovatno potisnuta strahovima i negativnim vjerovanjima. Ali dobra je vijest da, iako možemo ne čuti poruke koje primamo, naše istinsko Ja nam ih nastavlja davati. I neće nikada odustati. Stoga je nemoguće izgubiti intuiciju.

Intuicija dolazi s osjećajem ispravnosti i afirmacijom. Doći će kao nenadani osjećaj u utrobi, znanje, emocija, tjelesna senzacija. To će biti tiha, čista i brza impresija. Iako će glas intuicije doći i oko neke negativne teme, bit će nam dana informacija u neutralnom tonu.

To je zato što generalno intuitivno vodstvo dolazi iz najviših perspektiva, mjesta ljubavi i slobode, gdje strah ne postoji.

Ako s intuicijom dolazi negativna emocija, onda moramo biti oprezni. Ili dobivamo informaciju iz programa straha u nama, ili dobijamo informaciju možda od nevidljivih astralnih bića koja na taj način žele utjecati na nas i odluke.

Hrabrost

Ne brinite da nećete znati odgovor na svoje pitanje. Čim postavite pitanje “Što bi sada učinio netko tko se istinski voli?”, odgovor će biti brzi bljesak intuicije. I taj odgovor dolazi direktno od našeg Višeg Ja, koje ima neograničenu perspektivu.

Veći je problem imati hrabrost djelovati jednom kada dobijemo odgovor.

Recimo da smo dobili odgovor i da smo deklarirali namjeru svemiru da, na primjer, želimo sresti takvu i takvu savršenu osobu. Ali recimo da je ta savršena osoba na drugom kraju svijeta, a vi ste u vezi sa ne-tako-savršenom osobom.

Bit će nam teško zamisliti uopće kako da odemo sresti našu savršenu osobu. Ali iz perspektive Višeg Ja, to je manje teško nego uzeti mrava i prenijeti ga u drugu sobu.

Stoga kada postavljamo to pitanje, ustvari dozvoljavamo svemiru da nas odvede najbržim putem od točke gdje smo sada, do onoga što smo tražili.

Mi možda ne znamo zašto je to odgovor. Ali moramo shvatiti da Više Ja zna puno više nego naš racionalni um u našoj ograničenoj perspektivi o tome što je za naše najviše dobro.

Recimo isto tako da smo u trgovini i odlučujemo se između jabuke i naranče. Postavimo si pitanje “Što bi učinio netko tko se istinski voli?”. Odgovor stiže “Jabuka”. U redu, djelujemo prema tome, pojedemo jabuku. Sada trenutno ne znamo zašto je to bio odgovor. Ali naše Više Ja zna svaku kemijsku reakciju u našem tijelu, i ono zna da je to što je u skladu s našim najvišim dobrom unutar te jabuke.

Za dio Procesa koji traži djelovanje će biti potrebna hrabrost. Slušat ćete intuiciju, jer je ona poruka prema vašem najvišem dobru. Ako smo kod kuće i ima milijun stvari koje bismo mogli napraviti i odgovor je nakon postavljanja pitanja da se trebamo okupati, to ćemo učiniti. Ako je odgovor čišćenje kuće, to ćemo učiniti. Da li je aktivnost u skladu s intuicijom, ili racionalizacijom, ćemo znati prema osjećaju.

Čak i ako se bojimo djelovati prema intuiciji, ideja djelovanja će se osjećati kao olakšanje. Olakšanje je dobar osjećaj pa će djelovanje biti dobar osjećaj, ako smo slušali intuiciju i donijeli odluku na temelju ljubavi prema sebi.

Naglašavam da se ovo pitanje postavlja u svakom trenutku života.

Karakter

Poanta ovoga je, naravno, da se stvori navika. Navika formira karakter i stoga na kraju godine dana, ne možemo živjeti život ni na koji način osim baziran na ljubavi prema sebi.

Iako Proces zvuči kao jeftin savjet iz knjiga samopomoći, on ima snagu promjeniti vibraciju i čitavu realnost u kojoj živimo. Također je jedna od najtežih stvari koje ikada možemo napraviti.

Razlog tomu je što, kada krenemo živjeti prema voljenju sebe, svaka pojedina stvar koja je prepreka prema istinskoj ljubavi prema svemu što postoji, i duhovnom napretku, će krenuti izlaziti prema površini. Suočit ćemo se s više vlastitih demona nego što možemo zamisliti.

Svaki terapeut i energetski radnik zna da je uzrok sve patnje nedostatak ljubavi u životu, a ljubav počinje s ljubavi prema sebi. To nije samo emocija, to je djelovanje, to je princip prema kojem se živi i koji se mora trenirati.

Imajmo na umu da smo veliku većinu vjerovanja naslijedili putem prijenosa svjetlosnih zapisa u našoj DNA, dakle od predaka, koji su živjeli u društvu koje nije podržavalo ljubav prema sebi i Kreaciji. Ta vjerovanja su bazirana na strahu i iluziji da smo odvojeni od Izvora.

Ali ako nastavimo djelovati na temelju Procesa i ljubavi prema sebi, umjesto da se borimo sa tim demonima, preletjet ćemo ih.

Ovaj proces, uz podršku terapeutskog rada s energijama visokog spektra je najbrži put do ljubavi prema sebi. U energetskom radu se smatra da energije visokog spektra imaju božansku perspektivu, i znaju što je trenutno za našu najveću dobrobit, stoga osoba koja radi takav energetski rad može biti prepuštena i smirena. Vidjet će kako joj u život dolaze stvari, događaji i osobe koji joj trebaju.

Djelovanje će nam stvoriti naviku, navika karakter. Karakter je naša temeljna vibracija i on će odrediti našu daljnju sudbinu putem Zakona privlačnosti.

Želim vam puno uspjeha!

Saša Momić;

Izvor: atma.hr