Kupaći kostimi žena stalno su se smanjivali

U ovoj objavi možete pročitati neke zanimljivosti kada su u pitanju kupaći kostimi žena. Do početka 20. stoljeća žene su na plaži morale biti gotovo potpuno pokrivene. Smatralo se nepristojnim da im se vide vrat, ramena, ruke i noge. Svijet je šokirala australska plivačica Annette Kellerman, koja se 1907. godine u posjetu SAD-u, pojavila u jednodijelnom kupaćem kostimu. Čak su je uhitili zbog nepristojnosti. Krenuvši zakopčane do grla, žene su početkom 20. stoljeća počele biti komotnije na plaži. Naravno, polako.

Kupaći kostimi žena stalno su se smanjivali
Ženski kostimi za kupanje

Ženski kupaći kostimi su postajali sve udobniji

Prvo su se smjeli vidjeti gležnjevi i ruke, pa cijele ruke, noge i ramena. Kupaći kostimi postajali su sve manji, ali samim time i udobniji. Priznajte, nije baš lako plivati u haljini ispod koje su još i hlače. Ta količina tkanine zove se utapanje. Naravno, morale su tada imati i kape na glavi. Gotovo da su imale više odjeće na sebi nego kad su išle u šetnju.

Tek 1946. na modnoj reviji u Parizu, predstavljeni su prvi dvodijelni kupaći kostimi, koji su i danas najpopularniji na svim plažama svijeta. Nazvali su ga bikini po otočju na kojem su amerikanci samo nekoliko dana prije testirali atomsku bombu. Ipak, bikini je postao široko prihvaćen tek 15-ak godina kasnije – 60-ih godina istog stoljeća.

IZVOR: zabavninet.info