Čista ljubav bez granica povezuje sve čisto

Čista ljubav bez granica povezuje sve čisto
Ako svome bližnjem nesebično pomognemo i ništa ne očekujemo, niti hvalu niti prijateljski smješak tada je to ljubav bez granica.

Čista ljubav bez granica oživljava i jača naše tijelo i našu dušu, ona usmjerava dušu i čovjeka na apsolutno, na univerzalnog Duha, Boga.

Što je čista ljubav bez granica

Mnogi se uvijek iznova pitaju – što je to ljubav bez granica? Ljubav bez granica je stvaralačka snaga koja iznjedruje čisti život, duhovne oblike, i koja proživljava prolazne oblike, materijalno. Ljubav bez granica je vrpca koja povezuje sve čisto. Započinjemo ponovno razvijati ljubav bez granica, koja sve gleda savršenim. Ona je naše duhovno nasljeđe koje opet prihvaćamo. Prihvaćanje duhovnog nasljeđa – to je stvaralačka, sveobuhvatna ljubav bez granica, Bog – vrši se korak po korak.

Ako srditom čovjeku koji nas krivo optuži, odmah oprostimo, tada je to ljubav bez granica. Ako od srca molimo i u molitvi se povjerimo Bogu, i ostanemo u povjerenju u Boga, tada je to ljubav bez granica. Ako svome bližnjem nesebično pomognemo i ništa ne očekujemo, niti hvalu niti prijateljski smješak, tada je to ljubav bez granica. Ako svoga bližnjeg ne osuđujemo kad svjesno ili nesvjesno radi ili govori stvari što vrijeđaju ili omalovažavaju, tada je to ljubav bez granica.

Ovim i sličnim svjedočenjima ljubavi mi opet preuzimamo svoje nasljeđe. Mi rastemo u sve veće duhovne zadaće koje ispunjavamo iz ljubavi prema Bogu, ne očekujući zahvalu ili protuuslugu. Na taj način postajemo opet svjesni sinovi i kćeri Božji koji postupno pronalaze put iz zakona uzroka i učinka, iz kotača ponovnog rođenja i smještaju se u Apsolutni Zakon, koji su opet sama objava, jer su opet božanski.

Ljubav bez granica je žrtva

Tako dugo dok nismo spremni požrtvovno raditi na sebi i protivnim mislima suprostaviti pozitivne misli, misli razumijevanja, povjerenja i ljubavi, ako se ne obuzdavamo i dopuštamo da nam se u mislima uvijek iznova razbuktava prošlost, tada ne možemo ići putem ljubavi. Ostajemo ljudi među ljudima koji se kreću u bujici ljudskih misli.

Bavimo li se dakle uvijek i iznova jednim te istim stvarima, svojom prošlošću ili sadašnjim problemima, kao i jednim te istim sklonostima, tada nam teško pada ići Unutarnjim putem. Ako još nismo spremni na žrtvu, tada je još prerano za Unutarnji put.

Brat Emanuel rekao nam je sljedeće:

Dragi učenici, suzbijajte sklonost, ljudske osjećaje i niske pobude snagom božanske ljubavi – ali ne mučite se!

Na stazi k Unutarnjem životu poučavam vas učenju o osjetilima srca i duše. Ljudska osjetila moraju se sve više i više profiniti. Tako će se duša očistiti, a unutarnja plemenitost, plemenitost duše probiti. Bez profinjenosti ljudskih osjetila ne uspijeva usmjeravanje prema duhovnom, prema božanskom, jer čovjekova osjetila su poput antena. Ako su okrenuta prema van, tada opažaju vanjske dojmove, ljudske misli i snage iz energetskih polja i još puno više.

Ako su čovjekova osjetila profinjena, tada se ona povezuju s osjetilima duše i tvore antene koje su usmjerene prema jezgri bića duše, prema božanskom.

Čista ljubav bez granica je buđenje duše u Božjem Duhu

Otkupiteljska iskra u čovjeku gori sjajno samo tada kada čovjek oplemenjivanjem svojih osjetila, mišljenjem, govorenjem i htijenjem, preda balast niskog ja Kristu na preobrazbu. Dragi brate, draga sestro, mi dakle moramo objaviti borbu niskome ja. Tako će doći do proboja Unutarnjeg života, našeg istinskog bitka.

Kada se duša potom sve više budi u Božjem Duhu, ona teži prema unutarnjoj disciplini, nesebičnosti, neosobnom životu. Čim se duša probudi u Božjem Duhu, duša i čovjek čeznu za Bogom, za Njegovom ljubavlju. Tada ćemo radosno ići i stazom ljubavi, putem u nutrinu.

Tako ponetko među vama mora još probuditi dušu kako bi ona postala svjesna božanskog porijekla i djetinjeg odnosa. Težila duhovnoj disciplini, da bi ispunila volju Gospodnju. Zbog toga jedan učenik osjeća put kao oslobođenje, dok drugi opet vjeruje da je pretežak. Vi osjećate i mislite odgovarajuće svojoj svijesti, zrelosti svoje duše.

Ljubav bez granica je Unutarnji put

Tako je u našem dobu, u velikoj prekretnici vremena, čovječanstvu objavljen cjelokupni Unutarnji put – po prvi puta u povijesno poznatom vremenu. Svakom čovjeku je sada moguće, dosljednim koračanjem Unutarnjim putem. To jest ostvarivanjem u svakodnevnom životu onoga što je objavio Duh Krista Božjeg. Brat Emanuel – da iskorači iz niskoski ljudskoga ja i iz zakona sjetve i žetve, u svjestan život u Duhu Božjem. Jer, mi smo na Zemlji da bismo postali Božanski.

Izvor: zabavninet.info