Drago kamenje i zdravlje - svakom znaku dragulj

Drago kamenje i zdravlje – svakom znaku dragulj

Drago kamenje i zdravlje - svakom znaku dragulj
Drago kamenje može činiti čuda ako je sretno kombinirano s astrološkim znakom. Što o tome kaže ayurveda?

 

 

 

 

 

 

 

Astrologija je oduvijek dovodila u svezu određeno drago kamenje s pojedinim astrološkim znakom. Sada su je eksperti za drago kamenje i stručnjaci za ayurvedu i njeno djelovanje na zdravlje nadopunili i poredali drago kamenje u skladu s istočnjačkim astrološkim saznanjima. Iris i Joachim Roller su povezali tradicionalno znanje o principima kako djeluje ayurveda. Pri tome treba imati na umu da ova metoda ni u kom slučaju ne može zamijeniti posjete liječniku. Ona može pomoći obrambenim mehanizmima tijela da lakše izađu na kraj s bolestima i ojačati ih.

Svaki astrološki znak, dakle, ima vlastiti dragi kamen koji mu donosi sreću. On daje onom koji ga nosi osjećaj sigurnosti i samopouzdanja, štiti tijelo i duh od negativnih utjecaja. Treba ga nositi uvijek i danju i noću, na goloj koži.

A koji dragi kamen odgovara najbolje nekom znaku pokazuje i Horoskop dragog kamenja.

 • OVAN: Crveni jaspis, kristal i rodokrozit daju osobama tog znaka čvrstinu i strpljivost. Njihovu impulzivnost usmjeravaju na pravi kolosijek. Jaspis im daruje mudrost, suosjećanje i razumijevanje za druge.
 • BIK: Sodalit se zove dragulj koji donosi sreću ovom znaku. Isto vrijedi i za dragulje plave boje. Oni jačaju snagu i izdržljivost Bikova, daruju njihovoj prirodi strpljenje, samopouzdanje i smisao za realnost.
 • BLIZANAC: Žad i krizopras daju ovom znaku srdačnu toplinu i osjećaj zadovoljstva. Oni Blizance oslobađaju raznih fobija i napetosti, a daruju im sigurnost, pa čak i hrabrost.
 • RAK: Karneol i opal su dragulji što Rakovima pomažu da zaborave neugodna iskustva. Potiču njihovu kreativnost, potenciraju njihove osjećaje i spoznajne mogućnosti. Opal im pomaže da pronađu ispravan put u životu.
 • LAV: Jaspis i sve drago kamenje crvene boje povoljno djeluju na osobe ovog znaka. Drže njihove energije u ravnoteži. Poklanjaju im mogućnost učenja, donose im sreću i uspjeh.
 • DJEVICA: Krisokol i krizoberil joj daju snagu. Omogućavaju joj iznositi drugima svoja unutarnja iskustva. Guste, učestale vibracije tih dragulja su idealna veza duha i materije.
 • VAGA: Plavi ahat i kalcedon su dragulji koji donose Vagama sreću. Oni stimuliraju dražest i nježnost okružujući dušu titrajima punim ljubavi. Kalcedon pojačava i njihovu radost prema životu.
 • ŠKORPION: Ljudi ovog znaka posjeduju skrivenu snagu koja dolazi do još većeg izražaja nose li dragulj poznat pod imenom “tigrovo oko”. Pomaže im i oniks. Pruža im mir i opuštenost, pa im na taj način pomaže u stresnim situacijama.
 • STRIJELAC: Lapis je dragulj što Strijelcima donosi sreću. On ih poučava da vjeruju vlastitim iskustvima, uz njegovu pomoć lakše pronalaze svoje životne putove. Lapis jača sve njihove snage, a isto tako i dobro raspoloženje.
 • JARAC: Kvarz ametista dovodi Jarce do potpuno jasnih saznanja, potiče njihovu sposobnost meditacije. Pomaže im da svladaju urođenu nestrpljivost i jača im samopouzdanje. Ovaj dragulj štiti i njihovo zdravlje.
 • VODENJAK: Purpurit im pomaže da pronađu sklad između duše i tijela. Pobuđuje osjećaj slobode, a daruje im i nevjerojatnu snagu. Pomaže im da probleme vide jasnije, pa da ih potom i lakše rješavaju.
 • RIBE: Zlatni jaspis i bernstein su dragulji koji daruju Ribama neku unutrašnju ljepotu i osjećajnost. Bernstein potiče harmoniju i opuštenost. Pomaže im da vjeruju mudrosti vlastitog srca.
PROČITAJ OVO  Probavne smetnje i loše životne navike

Dragulji pomažu u bolesti

Iz pregleda što slijedi možete vidjeti koji dragulj pomaže pri kojoj bolesti.

Ametist: neuroze, bolesti krvi.

Rubin: teškoće sa želucem.

Korneol i perle: groznica, kašalj, smetnje tijekom spavanja.

Dijamant: oboljenja žlijezda i limfnog sustava, ženske bolesti.

Koralji: reuma i artritis. Ublažuju mržnju, bijes i ljubomoru.

Topaz: bronhitis, oboljenja jetre i žuči.

Smaragd: strah, bolesti krvotoka, angina, upale. Daje duševnu uravnoteženost.

Safir: visoki krvni tlak, nesanica, glavobolja, jača kreativnost.