Boje nakita

Boje nakita

Boje nakita
Ukrasima koje nosimo na sebi možemo pojačati pozitivno djelovanje određenih snaga prirode, ali ih i poništiti.

 

 

 

 

 

 

 

Poznato je da pojedini brušeni kristali dragog i poludragog kamenja pomažu kod određenih životnih i zdravstvenih tegoba. Međutim, nemaju svi ljudi mogućnost nabaviti skupocjeno drago kamenje. Ali, to ne znači da si ukrasnim kamenjem ipak ne mogu pomoći. Jer, sve ono čime pomažu kristali, nadoknađuje se pomaganjem određenim bojama, jednakim onima kod kristala. Zato, nosite ukrase od čega želite, ali pazite na boje nakita. Ne zaboravite kako i najjeftinija bižuterija svojim bojama utječe na vas.

Sedam je svemirskih zraka koje su vidljive kao boje duge: ljubičasta, indigo, plava, zelena, narančasta, crvena i žuta. Sva živa bića zavisna su o tim zrakama, a boje nakita, bez obzira na vrijednost, svojevrsni su kondenzatori najvažnijih zračenja koja stižu iz svemira. Smisao je u sljedećem: nosite li talisman određene boje, takav talisman poput leće veže na sebe svemirske zrake, koje povoljno utječu na pojedinca, aktivirajući i jačajući upravo one snage koje on želi u sebi potaknuti. Nosi li se, pak, pogrešna boja, ravnoteža svemirskog zračenja je narušena i umjesto srećonošca javlja se amajlija nesreće. Bez obzira na vrijednost, nosite u određenim prilikama nakit određene boje, stvarajući na taj način svoje vlastite amajlije. Sav nakit crvene boje zalog je snage, strasti i pobjede. Sav nakit blago plave boje svjetlosti štiti od mržnje, smiruje i ispunjava pojedinca miroljubivošću, ali i uklanja unutrašnju vručinu i priječi preveliko znojenje. Sav nakit zelene boje smiruje, umornim očima vraća svježinu, ali i opušta i uspavljuje. Žuta boja izaziva zavist.

Smatra se kako ukrasi koji se prelijevaju u raznim bojama negativno djeluju na nositelja, izazivajući zbrku, suprotne osjećaje i neodlučnost. Izrazito povoljnim smatra se bilo kakav nakit bijele boje, baš kao i onaj crne, iako s nošenjem crnog ne treba pretjerivati. Ove dvije boje istovremeno su i najjače među svim drugim bojama, pa nošenje čak i samo jednog komada ukrasa tih boja može u potpunosti poništiti povoljna djelovanja svih drugih boja nakita.

PROČITAJ OVO  Bez ovoga se ostvarenje želje neće dogoditi! Zakon Tajne br.1:

Inače, boja je osnovni i najjednostavniji srećonosac. Sve što smo rekli za boju nakita vrijedi i za boju odjeće. Stoga dobro promislite prije nego se odjenete ili posegnete za kojim od komada nakita koji vam je pri ruci.