PSEĆI HEROJ: Retriverka spasila vlasnika od smrzavanja

Zlatna retriverka Kelsi koja zajedno s vlasnikom Bobom živi u Mičigenu vest je dana većine svetskih portala koji je zbog spašavanja vlasnikovog života nazivaju psećim herojem.

Događaj zbog kog je zaslužila tu titulu dogodio se u noći Nove godine, oko 22 sata i 30 minuta.

Kako bi se zagrejao tokom gledanja novogodišnjeg programa Kelsin vlasnik na trenutak je izašao izvan kuće i otišao po drva za kamin. Nažalost, tada se okliznuo i ostao da leži u snegu s povređenim vratom.

Dozivao je pomoć, ali budući da je njegova kuća na izolovanom mestu, niko od suseda ga nije čuo. Jedina koja se odazvala bila je njegova ljubimica.

Kako navodi mclaren.org sve vreme pas je lajanjem pokušavao da dozove pomoć, ne želeći da napusti svog vlasnika. Takođe, stalnim lizanjem lica i ruku održavala ga je budnim i grejala ga svojim telom.

Uz vlasnika je bila i kad je izgubio svest, ukupno oko 20 sati, koliko je trebalo da komšija koji je došao da pozajmi jaja primeti šta se dogodilo i pozove pomoć.

U saopštenju koje je izdala bolnica koja je zbrinula povređenog čoveka, navodi se da je operacija bila uspešna i da će uz fizikalnu terapiju Bob ponovo biti onaj stari.

Bravo pas! 🙂

Izvor: PetMagazine.rs