Pročistite vašu AURU uz pomoć zvučnog DISANjA:

Aura je naše sredstvo obrane od psihičkih utjecaja i negativnih misli drugih. Zdrava i harmonična aura privlači samo dobro a utjecaj zvuka, specifičnih riječi i tonova na auru, te naša suptilna i fizičko tjelo, je učinkovito sredstvo oslobađanja od negativnosti.

Određenim zvukovima stvaramo vibracije kojima se aktivira energija određenih dijelova tijela, uma ili duha. Tijelo boja ili osobna aura može biti vidljiva kod onih koji su razvili psihičke moći – gdje je čovjek prikazan kao u jajetu.

Aura je često izvan balansa jer je podvrgnuta našim emocionalnim reakcijama kroz koje prolazimo. Ona posebno slabi i oštećuje se ako imamo emocije ljutnje, bijesa, potisnute agresije, tuge i straha. Aura onoga tko radi duhovnu praksu često je blistava i daleko je od fizičkog tijela, pa čak i šest stopa naokolo u svim smjerovima.

Zvučno disanje pomaže nam harmonizirati auru. Ono fokusira misli, proizvodi boje, vježba vokalne akorde, proširuje pluća, poboljšava glas i koncentraciju.

Jedan krug zvučnog disanja (pranayame) sadrži pjevanje svih 6 niže navedenih zvukova. Dok je izvodite pokušajte ispuštati zvuk što duže i što glasnije možete. Idealno je izvesti 3 potpuna kruga, a ako ste ograničeni vremenom i jedan krug je dovoljan. Koncentrirajte se na dio tijela koji zvuk predstavlja, na čakre i boje kako dolje slijedi.

Pronađite ugodno i mirno mjesto za sjedenje, izravnajte kralježnicu i vrat, opustite tijelo i otvorite srce. Spremni ste početi!

Zvučna pranayama:

Prvi zvuk je Aaahhh… Obuhvaća donje tri čakre, od dna kralježnice i područje trbuha. Taj zvuk je posebno povoljan za one koji imaju problema sa disanjem i za asmatičare. Dok ispuštate zvuk zamišljajte sunčeve boje (od zlatne, narančaste, crvene).

Zvuk Juu… Obuhvaća područje srca. Zamislite zelenu boju u području grudnog koša kako se širi. Ovaj zvuk je također povoljan za asmatičare, za prošišćavanje i povećavanje kapaciteta pluća te za oslobađanje emocionalne napetosti.

Zvuk Soo… Obuhvaća područje grla, petu čakru i svjetloplave je boje. Odličan je za pročišćavanje grla od nečistoća, čistiji glas i ljepši ton, te za bolje izražavanje.

Zvuk Iii… Obuhvaća područje očiju, sinusa i ušiju. Zamislite razne vrste plave boje. Široko se osmjehnite sa zubima skoro zajedno. Osjetite vibraciju zvuka kroz prednji dio glave.

Zvuk San… Obuhvaća dio mozga koji svojom vibracijom oslobađa nečistoće iz krvnog protoka. Boja je indigo plava i povezan je sa šestom čakrom. Osjetite vibraciju u stražnjem dijelu glave. Jezik je okrenut prema nepcu.

Zvuk Sam… Također djeluje na mozak, poboljšava oštrinu i jasnoću uma, a posebno pomaže starijim osobama za bolje pamćenje. Boja je ljubičasta i odnosi se na vrh glave, sedmu čakru. Usne su skupljene kod m.

Već nakon jednog pjevanja osjetit ćete visoke vibracije i senzacije koje oslobađa ova zvučna pranayama.

Osjećaj pročišćenosti i napunjenosti životnom energijom (pranom) automatski se odvija.

Posebno je preporučljivo za sve koji koriste glas kao sredstvo izražavanja, kao i za one koji se žele emocionalno i mentalno pročistiti. Vaša aura će zablistati!

Izvor: Atma.hr