Kako Zaraditi Dodatni Novac Preko Interneta

Ovde ću predstaviti mogućnost korak-po-korak za moguću zaradu od 100$ mesečno pa i više, za totalne početnike. Na samom početku moram da naglasim da se radi o proverenim firmama koje su prisutne duži niz godina i do sad nije bilo žalbe da su koga prevarile (verujem da će tako i ostati) te da su ispoštovale svaki ugovor oko isplate. U Mini Jobs biće opisani mali poslovi sa kojima se može odma početi. Neoklevajte već krenite sa radom.

Evo šta se nalazi u Mini Jobs:

Neobux zarada

Kako zaraditi dodatni novac sa neobuxom?

Kako zaraditi sa Mini Jobs na Neobuxu?

Kako zaraditi dodatni novac sa Clixsense?

Kako zaraditi sa AdFly-om – skraćivanjem linkova?

Vodič kako zaraditi dodatni novac preko interneta?

Mnogi, koji se bave online zarađivanjem osuđuju rad na ovakvim poslovima, ali dosta njih je počelo baš na ovaj način.

Mnogi brzo uvide šta je bolje?

Da li ostati u zoni konfora sa nekom mizernom zaradom ili težiti većoj zaraadi?

Da li skrenuti stranputicom sa MLM programima?

Sada, nakon poodmaklog vremena, nisam ni ja pristalica ovakvog načina zarađivanja, ali ovo pišem samo iz jednog razloga, a to je za sve one nestrpljive koji bi hteli da se uvere da je dodatni posao na internetu moguć i da je moguće zaraditi, bar 2 $ koje će vam sigurno isplatiti na vaš račun.

Ali opet napominjem ovo je samo za sumnjičave i početnike, dok ozbiljnija zarada i poslovi biz će u kasnijim postovima objašnjeni. Biću iskren i ja sam tako počeo, ali nisam na tome ostao.

 Zašto mnogi osuđuju ovaj vid zarade?

Zato što rad na ovim poslovima:

– je isuviše prost (smatraju ga neozbiljnim),

– monoton i čisto gubljenje vremena (većini je draže da se nađu odmah u zoni komfora), pa se fokusiraju samo na to i zadovoljavaju se “sitnim novcima”,

– mnogi govore da je malo plaćen (ali kako se kaže: koliko radiš toliko i zaradiš).

Da ne ispadne sve crno i da ovaj tekst  ne poprimi negativan kontekst te da se zbunjeno pitate je li se nudi dobro ili loše?

Ako se opredelite da uplovite u vode internet marketinga, biće vam jasno vremenom šta je pisac hteo reći.

Dakle sem kliktanja reklama u ponudi su još neki poslovi koji mogu doneti mesečnu zaradu od $100 ili više, za utrošenih 1,5 – 2,5 sata dnevnog rada.

Za ove poslove ne treba neko stručno poznavanje rada na računaru ni perfektno poznavanje jezika (dovoljno je najosnovnije znanje, a za jezik vam je dovoljan i Google translator )

Dakle da počnemo

Kako sam već gore spomenuo radi se o dve firme:

Neobux i,

Clixsense

Ne može se reći da nema kliktanja reklama, ali nije ni sva zarada u tome.

Dakle jedan vid zarade jeste da klikom miša na reklamu treba sačekati 10 ili 20 sekundi te da za taj preiod (pregled) budete plaćeni od $ 0,001. I to radite koliko ima reklama, ali najveća zarada je od referala i rešavanja zadataka tzv Mini Jobs.

Ovde će biti akcenat i pojašnjenje za Neobux (jer je po meni mnogo bolji i flexibilniji za rad), a za Clixsense je dosta toga indentično, dok više detalja možete i sami pronaći na internetu koji je prepun objašnjenja.

Kako zaraditi sa Google AdSensom?

Po meni jedan od boljih načina kako zaradi na internetu, je putem Google AdSense naloga.
Ovde vam se pružaju dve mogućnosti zarade:

1. Putem bloga ili sajta,
2. Putem Youtube kanala.

Za ovu vrstu zarade na internetu neophodan je što veći broj posete, lajkova, subscribe i td. Jedan od bitnih faktora je SEO optimizacija (“search engine optimization”), ali biće više reči o tome.

Zaraditi sa Affiliate Marketingom

 

Još jedan po meni privlačan način za dodatni posao na internet je Affiliate program ili tzv. Partnerski Program. Zanči kad pronađete prodavca ili oglašivača, vi će te sa njima napraviti partnerski program gde će te putem vašeg sajta ili na drugi način vršiti promociju njegovih proizvoda ili usluga i za taj rad dobijate ugovorenu proviziju.

Razlozi zašto je ovo privlačno i kako do novca preko interneta:

– Minimalni su početni troškovi, uglavno već sve posedujete za ovakav rad (računar, internet)
– Može se kombinovati sa AdSensom,
– Ne treba vam radna snaga, magacin i …
– Sami sebi ste šef i birate šta promovišete,
– Minimalni rizik, a mogućnost visoke zarade,
– Jedna vrsta pasivnog prihoda – zarađujete dok spavate.

Normalno da ima mana za ovaj način rada na internetu. Međutim, pošto bi se o samom radu sa affiliate programom moglo pisati danima, želja mi je bila samo upoznati vas sa najčešćim poslovima na internetu.

Mnogi će reći da postoji još ovaj način i ovaj i ovaj … Da postoji još mnogo, mnogo načina, ali pošto je ovo za početnike koji bi tek da startuju sa poslovima na internetu za sami početak mislim da je sasvim dovoljno ovo što je nabrojano za početno zarađivanje novca.

Za kraj iznosim moje iskustvo da svaki pokušaj rada sa MLM sistemima, te svim programima koji su tražili nekakvu uplatu za započinjanje posla,  bio je 100% gubitak vremena i novca.

Razmislite za šta dajete novac?

Sve dok nisam počeo ulagati u svoju edukaciju, hosting, domenu i određene alate, nije bilo ozbiljnije zarade, ali uvideo sam da je moglo biti mnogo drugačije, upravo kako želim predstaviti u ovom tekstovima.

Ovde neće morati uložiti ni jedan euro, ni jedan dolar, ali će te vrlo brzo moći zaraditi bar nešto. Da li je to bolje nego ništa?

Da li želite biti srećni? Dokažite sebi da možete zaraditi dodatni novac preko interneta.