Energetske vežbe za budjenje planetarne energije:

Kroz energetske vežbe se na fizičkom nivou pokreću planetarne energije i oslobađaju se emocije koje su do tada bile blokirane…

Kada razumemo vezu koja postoji između planetarnog zapisa natalnog horoskopa i energetskih centara na nivou fiziologije, postaće nam jasno da svi događaji koji nam se mogu desiti jesu zapisani na nivou energije koju nosimo u sebi i kojom nesvesno oblikujemo tkanje svog života

Kako je sva sudbina sadržana u energetskom kodu natusa, dovođenjem datih energija u ravnotežu moguće je popraviti problematičnu poziciju neke planete na nivou natalnog horoskopa, koja predstavlja zapis određenog događaja, situacije ili odnosa kroz koji osoba prolazi.

Tu dolazi do izražaja praktična primena energetske astrologije, kao jedoinstevenog sistema rada sa planetama natalnog horoskopa, putem odgovarajućih energetskih centara u telu. Kroz energetske vežbe se na fizičkom nivou pokreću planetarne energije.

Pored fizičkog nivoa energetske astrologije podjednako su važni i mentalni i emotivni nivo na kojima je neophodno da pre svega razumemo funkcionisanje datog energetskkog centra i da uspostavimo kontakt sa emocijom ili pravom prirodom energetskog centra.

Kada ososba želi da spreči ispoljavanje određene emocije, to uvek prati blokiranje ili grčenje nekog dela tela, a energetskim vežbama na telu možemo osloboditi emocije i pokrenuti energiju energetskih centara. U radu najpre treba početi sa srčanom čakrom jer je to ključni centar preko koga se ulazi u eterično telo, a predstavlja i centar posredstvom koga se balansiraju svi ostali planetarni energetski centri.

Energetska vežba za Mesec-Mars-Saturn balans

Pre početka vežbi za bilo koji energetski centar potrebno je uraditi centriranje preko glavnog upravljačkog kanala, koji ide sredinom tela. Ruke su spojene na četvrtoj čakri u udisaju, dok sa izdisajem polako širimo energiju rukama sve do sedme i prve čakre, a zatim ih sa udisajem ponovo spajamo u četvrtoj čakri. Dakle, završavamo sa rukama na srčćanoj čakri, uz duboki udah i vrlo spor izdah. Vežbu centriranja iz srčane čakre treba uraditi minimum četiri puta.

Odlična je za oslobađanje od napetosti, inercije i za sinhronizovanje rada svih čakri (planeta) sa srčanim centrom (Mesec). Ova vežba balansira pre svega izazovne planetarne aspekte Meseca (4. cakra) sa Marsom (1. cakra) i Saturnom (7. cakra) koje osoba ima u svom horoskopu, ali i osnažuje već postojeće povoljne aspekate.

Izvor: LoveSensa.com