Razmišljanja o životu i psihologija uspjeha

Razmišljanja o životu i psihologija uspjeha
Razmislite o sebi

Prije no što započnete bilo što u životu, suočit ćete se s vrlo snažnim utjecajem: vašim predrasudama. Vaša razmišljanja o životu, o sebi, o svojim sposobnostima te o vašoj obitelji i prijateljima oblikuju vašu osobnost.

Glasoviti motivacijski govornik Zig Ziglar reći će to na ovaj način: “Ne možete dosljedno djelovati na način koji nije u skladu sa vašim poimanjem samoga sebe.” James Alen razvio je ovu misao: “Danas ste ondje kamo su vas dovelevaše misli, sutra ćete biti tamo kamo vas vode vaše misli.” Prisjećam se iz odlomka iz knjige o osobnom razvoju koju sam svojedobno pročitao:
Ako MISLITE da ste iscrpljeni, tada to i jeste, ako MISLITE da se ne usudite, ne usudite se, ako biste željeli pobijediti, ali MISLITE da ne možete, gotovo je sigurno da nećete pobijediti. Razmislite o tome. Kakvo je vaše poimanje sebe? Smatrate li da dobro izgledate? Da ste njegovani? Nadareni? Pozitivni? Vrijedni uspjeha?

Razmišljanja o životu i sudbina

Kako razmišljate o drugima – o vašoj obitelji i rođacima, suradnicima i kolegama, susjedima ili poslodavcu? Što mislite o ljudima koji su uspješniji od vas? Vjerujete li da vas očekuje jedinstvena sudbina koju samo vi možete ispuniti? Način na koji razmišljate o ovim stvarima upravlja vama. Vaše poimanje svijeta upravlja vašim napretkom. Ovo je zastrašujuća misao. Vaše predodžbe su tako moćne da će ograničiti svaki vaš napredak i uspijeh koji smatrate vrijednim postizanja. Bez obzira na prethodno iskustvo, vještine, kakvoću proizvoda, oglašavanje ili uporan rad, samo-procjena postavlja granice. Ako ste voljni usredotočiti se na mijenjanje svojih predodžbi, lakše ćete usvojiti i razviti načela uspjeha.

IZVOR: psihologija-uspjeha.blogspot.com

PROČITAJ OVO  Kako pronaći put sreće?

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *