Ovo je srž uspešnog primenjivanja Zakona privlačenja!

Posle više godina čitanja raznih knjiga o Tajni želeo bih sa vama da podelim ključne principe koji po mom trenutnom znanju predstavljaju srž uspešnog primenjivanja zakona Tajne.

Svesnost je prvi ključ. Bez svesnosti, naš život će ići unazad. Sve što radimo jeste rezultat određenog stepena svesnosti. Da bi dobili vise svesnosti u našem životu postoje dva načina. Prvi i osnovni je meditacija. Drugi je studiranje ove materije. Što vise studiramo postajemo svesniji jer gradimo u mozgu nove ćelije. Razvijanjem svesnosti postajemo otvoreniji za nove ideje. Tvrdoglav čovek je čovek koji nije svestan da postoji drugačiji način da se nešto razume ili uradi.

Meditacija kao sledeći ključ. Biti u meditaciji znači biti prisutan ovde i sada. Verovatno ste čuli da je meditacija jedan od najtežih radova. To je paradoksalna istina jer je zaista teško samo mirno sedeti i ne raditi ništa. Onaj kojeg pokusavamo da nadiđemo u meditaciji nam ne dozvoljava da mirno sedimo i ništa ne radimo jer je on pokretač svega što vidimo. To je naš um. Koliko smo nesvesni njegovog uticaja u našem svakodnevnom životu, toliko nas on više ometa dok sedimo i ništa ne radimo.

Najpre treba naučiti:

Kako sedeti u meditaciji – Jasutani Rosi – Zazen Praksa Meditacije.

Šta raditi s pažnjom u meditaciji – Kako Meditirati – Antologija Budističkih Tekstova o meditaciji.

U meditaciji se samo svedoči da nismo ni telo ni um već transcendentalna Svest koja sve omogućava.

Meditacija će doneti produbljivanje svesti, smirenost, i eventualno upoznavanje sa samim sobom, našim Sopstvom, našim jedinim i pravim Ja.

Imaginacija. Pod uticajem Neville Goddarda, moj život se naglo promenio praksom imaginacije. Tada nisam ni bio svestan šta sam radio. Danas razumem da je imaginacija neizostavan alat ako želimo da se promenimo. Naime, sve što vidimo u ovom svetu dolazi iz viših dimenzija postojanja. Fizički svet je svet posledica, a ne uzroka. Ništa novo ovde ne nastaje. Sve dolazi iz viših svetova koji se razlikuju od fizičkog u gustini vibracije.

Stvar i misao o stvari su jedno isto samo u različitom stepenu vibracije. Misao o nekoj stvari je informacija na finijoj dimenziji. Stvar koju ovde dole vidimo jeste grublji oblik te informacije koja potiče sa više dimenzije.

Kada zamislimo nešto, mi momentalno kreiramo tu stvar u mentalnoj dimenziji. Tamo je sve fluidnije, pa je i delovanje misli trenutno bez odlaganja. Zakon privlačenja glasi da privlačimo ono o čemu mislimo. Dužina trajanja privlačenja zavisi od nekoliko stvari :

Onog trena kada zamislimo sebe u novom autu – mi smo to kreirali. To već postoji. Ali problem je što ne razumemo zakon Gestacije (trudnoće) koji glasi da svako seme ima svoj period razvijanja. Mi želimo da se bambus razvije u puno drvo posle 7 dana ali seme bambusa ima svoj period rasta od 5 godina.

Mi odlažemo proces privlačenja fokusiranjem na nedostatak onoga što privlačimo. Ovo je normalno jer ne razumemo zakon Gestacije. Kada nešto ne dobijemo posle jedne nedelje mi postajemo frustrirani i besni što toga nema kada je nama potrebno i istog trenutka zaustavljamo proces privlačenja jer je naša pažnja usmerena na nedostatak. I onda počinjemo da ‘’privlačimo’’ nedostatak, a to nije ništa drugo nego zaustavljanje procesa privlačenja te stvari iz viših dimenzija.

Umetnost imaginacije. Ona treba da bude što živopisnija i realnija. Ako vam je teško da uključite više čula u scenu koji vidite, onda možete da se fokusirate na jedno od njih. Imaginacija traje dok ne uhvatite osećaj realnosti. Može da traje par trenutaka, a može i nekoliko minuta.

Uzmite stvar po stvar. Ako želite novu odeću, zamislite mnogo kesa u hodniku koje ste upravo doneli iz šopinga. Gledajte u tu sliku iznova i iznova.

Nemojte da ustanete iz kreveta dok ne odete maštom na željeno mesto i dok ne dobijete stvar koju ste želeli.

Reprogramiranje uma. Znamo da je naš um programiran sa raznim navikama od ranog detinjstva. Skupina navika se zove paradigma. Moramo da naučimo kako da promenimo paradigme. One se brane jer žele da ostanu u životu.

Svaka paradigma se menja…

Pažnjom – moramo da pocnemo da dajemo pažnju samo na ono što nas zanima i što želimo u svom životu. Problem je što je naša svest rastrzana u svim pravcima.

Ovo dolazi od našeg uma i spolja. Kao što sam rekao – koliko nas um kontrolise toliko je manjeg prisustva naše svesti, naše budne pažnje. Um radi po principu asocijacija. Od jedne stvari može u trenu da kreira celu priču, obično nevažne priče i to radi svakog dana.
Spolja – Reklame, tv, novine, vesti, buka, boje. Sve služi da nam oduzme pažnju.

Kako ovladati pažnjom i koncentracijom?

Vežbom. Uzmite sveću. Zapalite sveću i gledajte plamen 5 minuta. Dok gledate u plamen nemojte da mislite o drugim stvarima. Svu pažnju dajte na plamen. Ako vežbate ovu vežbu bar 30-40 dana, izgradićete vašu moć koncentracije koja će vam biti od pomoći i u drugim aspektima, na primer imaginaciji.

Pisanjem do života koji želimo. Ispišite na papir vaš trenutni život. Budite što negativniji. Ispišite sve ono što ne volite. Sada uzmite drugi list papira i ispišite ono što biste voleli da je u vašem životu. Koliko zarađujte, kako izgledate, gde putujete, sa kim se družite, kakav je vaš život.

Pišite ovu idealnu priču o sebi svakog dana narednih 1.000 dana. Dok pišete, to ne sme da postane navika. Kada je nešto navika mi tada ne razmišljamo. Kada ne razmišljamo o tome, naša pažnja je negde drugde, a tada nema procesa privlačenja. Morate da budete u tome.

Studirajte.  Ako zaista želite da se promenite, morate da studirate svaki dan po malo. Čitajte prave knjige i gledajte prave seminare.

Čitajte Osho-a ako želite da se probudite. Najkompletnije delo koje je dobijeno od njegovih predavanja : Yoga Sutre, Patanjdali. Ima deset knjiga i preko 1.000 strana. Ovo spada u kategoriju must read.

Neville Goddard. Kako da naučite da pravilno maštate. On je napisao nekoliko knjiga. Bio je hrišćanin pa je skoro svaku knjigu provukao kroz religijsko tumačenje života. Ali uradio je dobar posao što se tiče imaginacije. Njegovo čuveno pitanje na koje morate da imate odgovor: Kako biste se osećali ako bi to što želite sada postalo odjednom vaše?

Harv Eker. Priča o našem programiranju uma i money blueprint. Njegova knjiga – kako razmišljaju milioneri. Čitajte je bar nekoliko puta godišnje.

Bob Proctor. Važnost razumevanja onoga što priča Bob je razlika između života i smrti. Pod smrću ne smatram odvajanje nas od fizičkog tela već oproštaj od života koji želimo da živimo i umiranje naših snova, nadanja, želja i ideja. Njegov čuveni seminar – You Were Born Rich savetujem da gledate svakog dana narednih godinu dana. Izvršiće takav utisak na vas da za godinu dana nećete moći da se prepoznate (pod uslovom, da primenjujte ono što priča, a što je isto ovo što sažeto iznosim)

Nađite uzor. Ako želite da postanete uspešan kuvar, nađite najbolji primer za to. Vidite kako je on uspeo. Gde je bio, a gde je danas. Šta su njegovi ključevi uspeha.

Jedan primer. Robert Herjavec. Pravi primer veoma uspešnog čoveka. Kada je bio dečak, Herjavec je ovo rekao o Ferariju: “jednog dana video sam jedan prelepi crveni auto kako prolazi i pitao sam tatu: šta je ovo? A on mi je odgovorio: mani to, to je Ferari.” Danas Gospodin Herjavec ima 20 ferarija pored mnogih drugih super autombila.

Dodatno delo koje bih preporučio za čitanje, a tiče se toga ko smo mi, gde živimo, koja je naša svrha, jeste Sankhya. Autor je Ivan Antić.

Ako želite samo jednu želju da ostvarite onda nemojte pratiti sva uputstva iz ovog teksta osim ovog. Lezite, budite opušteni i otplovite u viši svet gde je sve trenutno moguće. Maštajte svakog dana dok se ne pojavi stvar u vašem iskustvu.

Ako želite da promenite način kako živite život, da promenite vašu liniju, vaš hod, vaše ponašanje, vaše prihode, vaš socijalni život, onda pažljivo studirajte autore koje sam naveo  kao i ove principe.

I kao što jednom reče čovek koji je nešto znao: “Gledajte u budućnost i tamo ćemo se sresti vi i ja”, uz  napomenu da naša budućnost je potencijal koji nastaje iz bezvremene sadašnjosti.

Izvor: Tajna.rs