Kako imati dobre ocjene u školi i što bolji prosjek

Savjeti za učenje

Želja svih nas je kako imati dobre ocjene, odnosno ostvariti sto veći prosjek u školi. Međutim, mnogima to ne uspijeva. Najveći razlog zbog kojeg učenici imaju slabe ocjene je neorganiziranost. Tu su i mnogi drugi razlozi. Nekome određeni predmeti jednostavno ne idu od ruke. Osim toga, problem kod većine djece je nezainteresiranost. Zato sam odlučila da napravim ovaj post u nadi da će nekima od vas pomoći. Ocjene ne padaju s neba i za njih se treba truditi. Ali, isto tako ne znači da za skroz odličan uspjeh treba učiti 24h na dan. Ja sam najbolje rezultate postizala kada u učenje ne bih ulagala prevelik napor. Isto mislim da se ne trebate nervirati oko ocjena jer su one prolazne. Nadam se da ćete primijeniti moje savjete i da ce vam biti od koristi.

Kako imati dobre ocjene – Pratite na satu

S razlogom mislim da je ovo najvažniji savjet. Znam da bi mnogi radije pričali s prijateljem iz klupe ili jednostavno gledali u prazno, ali kakva korist od toga. Kada ste već na školskom satu iskoristite to vrijeme na najbolji mogući način. Osim toga, ako budete pratili na satu, nećete sve morati učiti kod kuće, jer ćete većinu toga zapamtiti. Također ćete imati više slobodnog vremena. Ja sve predmete (osim biologije i povijesti) zapamtim sa sata i uopće ne moram da ih učim kod kuće. Meni ovo dosta pomaže, a sigurno će i vama.

Budite mirni na satu

To će vam uvijek biti plus kod profesora i uvijek će vam progledati kroz prste i dati što veću ocjenu.

Kako imati dobre ocjene – Pitajte, ako vam nije jasno

Profesor će vam uvijek izići u susret i objasniti lekciju sto bolje. Također, možete ići na dopunske satove. Nema potrebe plaćati privatne satove, kada su profesori u školi voljni objasniti lekciju i to besplatno. A ako imate peticu, ne stidite se otići na dopunsku nastavu ili pitati profesora da vam objasni lekciju.

PROČITAJ OVO  Kratka priča o uspjehu i kako da vjeruješ u sebe

Ne bubajte

To nikome nije pomoglo. Jednostavno oduzima puno vremena a 90% ćete sve što ste nabubali sutradan zaboraviti. Učite s razumijevanjem i uvijek markerima podvucite najključnije pojmove iz lekcije. Uštediti ćete sebi vrijeme i lakše naučiti lekciju.

Kako imati dobre ocjene – Radite domaću zadaću

Znam da je mnogima dosadno, ali trud će se isplatiti. Nastavnici cijene učenike koji rade domaće zadaće i to je uvijek šansa da popravite ocjenu. Ne prepisujte domaće zadaće od drugih, već ih radite sami jer na taj način vježbate određeni predmet. Osim toga, lako se može desiti da zadaci na testu budu slični onima iz domaće zadaće.

Uradite domaće u školi

Ovaj savjet se nadovezuje na pethodni. Ako imate neki sat na kojem ne radite ništa posebno ili veliki odmor provodite sami, uradite domaće koji su vam profesori istog dana zadali. Znam da bi se mnogi od vas kada imaju slobodni sat radije družili sa prijateljima, ali to možete raditi na velikom odmoru ili nakon škole. Osim toga, rad domaće zadaće vam neće oduzeti cijeli sat. Dio sata iskoristite za rad domaće, a dio za druženje. Meni ovo dosta pomaže i poslije škole imam slobodnog vremena na pretek.

Kako imati dobre ocjene – Lekciju snimite na telefonu

Ovo je odlična ideja za vas koji lakše pamtite slušajući. Ja ovo ne radim, ali nekima ovo dosta pomaže.

Napravite raspored učenja

Neka on bude u skladu sa vašim obavezama. Npr. ovako izgleda moja organizacija dana za srijedu.
– 7:30-12:00 (škola)
– 12:00-12:30 (učenje biologije)
– 12:30-13:00 (domaća zadaća – ako je imam)
– ostatak dana-slobodno vrijeme
Vi raspored za svaki dan prilagodite vama.

PROČITAJ OVO  Nikada nećete aktivirati Zakon privlačenja ako se bojite ovoga!

Anđela Vukčević

IZVOR: sweet-dreams-14.blogspot.com

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *