Ako se žalite da vas niko ne podržava – PODRŽITE SAMI SEBE!

Ako ste ikada u teškim životnim trenucima rekli da su vas svi napustili, možda ste bili u pravu,ali niste računali na nekoga koga ste trebali – SAMOGA SEBE.

Ipak vi poznajete sebe bolje nego što vas poznaju drugi ljudi. Možda su zbog ne poznavanja otišli ili zbog nekih drugih vama manje znanih razloga. Ali ostaje jedna nepoznanica, zašto ste sami od sebe digli ruke, zašto ste sebi dopustili predaju iako ste ostali sa borcem koji jedini možete dobiti i izgubiti sve bitke, a to ste vi sami.

Jedina predaja koja postoji jest predaja negativnim mislima, predaja očaju, predaja sumnji da ste slabiji od okolnosti i da se ne vrijedi boriti za cilj koji je pred vama.

Često potpišemo tu predaju, a onda kada nas netko ili nešto nadahne, raskidamo tu odluku i krenemo ispočetka, krenemo jer znamo da smo još ostali mi u borbi i da ako ustrajemo netko će nam se pridružiti. Obećanje koje smo dali sebi najteže je ispuniti ali u njemu je sva naša budućnost.

Možda vam još tuđe mišljenje zvoni u glavi: ne isplati ti se to učiniti, izaberi drugi put, vrati se na početak, odustani prije nego te drugi zaustave. Ali koliko je to važno? Kao lanjski snijeg. Bio i otopio se. Neka se tako buka negativnih tuđih mišljenja istopi u vašoj glavi pred jasnoćom odluke i cilja koji je pred vama.

Kada vam ostane samo ono što je važno tada će se pronaći volja i snage kojima sve to biti lako i jednostavno.

Zato postanite svjesni svojih misli. One su tu da uliju samopouzdanje a ne da ga isprazne. One su tu da vašoj snazi daju ustrajnost a ne da je ispušu kao balon koji se ispraznio. Ako za nešto treba uložiti veliki trud znači da mu je velika cijena, znači da vrijedi.

To je vaša životna baština koja će vas cijeli život pratiti. Ako se žalite da vas nitko ne podržava – podržite sami sebe. To je put kojim idu pobjednici – vjeruju u sebe i kada nitko drugi ne vjeruje u njih.

Izvor: Atma.hr